Takmaterial

Tegelpannor, betongpannor, plåttak samt mycket mer för ditt tak

När det kommer till att renovera ditt tak är valet av material en viktig och avgörande del. Vi på Spikat Roslagen kan hjälpa dig att avgöra vilka takmaterial som är bäst lämpat för klimatet och budgetkraven för ditt hem. Med konkurrenskraftiga priser på takläggare i Stockholm och högkvalitativt hantverk ser vi till att installera ett stabilt tak som både är estetiskt snyggt och håller i flera år framöver. Utöver takmaterialet behöver det applicerat på ett korrekt sätt – det är här vi kliver in i bilden!

Trend plåttak

Trend plåttak är en modern takprofil som finns flera olika färger. Om du letar efter ett sätt att ge ditt hem en omedelbar uppgradering är Plannja Trend det perfekta alternativet. Det har aldrig varit enklare att få det lyxiga metalltaket som du drömmer om.

TP20 Plåttak

TP20 takplåt är ett perfekt val för både bostads- och industribyggnader. Med sin vattenlåsfunktion kan du vara säker på att din fastighet förblir torr eftersom plåten ger extra säkerhet mot att regnvatten sipprar in vid sidoöverlappningar.

Royal plåttak

Royals designspråk fångar in den tidlösa skönheten hos takpannor med enkelskål och ger den en modern prägel. Royal plåttak finns i en rad olika färger, så du enkelt kan hitta en färg som passar perfekt till ditt hem.

Tegeltak/tegelpannor

Om du letar efter ett tak som är estetiskt tilltalande, hållbart och tillverkat av naturligt material är tegelpannor det perfekta alternativet. En stor fördel med tegelpannor är att materialet står emot fukt väldigt bra och har lång livslängd. Dessutom är tegeltak vackert att se på, vilket framförallt brukas uppskattas av dess husägare, men även av grannarna som går förbi. Se våra tjänster inom Takläggning Stockholm

Betongtak/betongpannor

Betong är ett fantastiskt material för byggrelaterade sammanhang, detta tack vare sin styrka, mångsidighet och motståndskraft mot väder, vind och temperaturförändringar. Men vad som kanske kommer som en ännu större överraskning är att betong helt och hållet består av naturliga komponenter, som sand, vatten, cementpigment järnoxid och färg som är bunden med vattenbaserade lösningar. Dessutom bleks inte betong av solen samt kommer i flera olika färger och ytbehandlingar.

Plåttak

Plåttak har blivit en populär trend under de senaste åren och dess fördelar är uppenbara. De är hållbara, lätta och billigare än de flesta andra takalternativ – vilket gör plåttak till ett idealiskt val för många husägare. De är också bra på att motstå hårda väderförhållanden som hagel, vind och till och med brand. Faktum är att metalltak är ett av de enda material som kan göra anspråk på att erbjuda den högsta skyddsnivån mot extrema element. Kontakta Takläggare Stockholm – Spikat Roslagen

SÅ FUNKAR DET

Få ett prisförslag på ditt drömtak

01

Få Prisförslag

Skapa en gratis prisförfrågan här genom att fylla i formuläret nedan.

02

Fri konsultation

Du blir sedan kontaktad av oss inom 24 timmar för en kostnadsfri konsultation.

03

Färdigt Projekt

Vi tar fram ett offertförslag efter dina önskemål. Ansökan är kostnadsfri.

Kontakta oss och få ett gratis prisförslag!

Seriös & certifierad takläggare

För oss är det viktigt att alltid göra ett enastående arbete som vi är stolta över att presentera. Detta samtidigt som vi värdesätter att du som kund blir nöjd och känner dig trygg vid val av takläggare. All vår personal är utbildad och certifierad inom flera olika områden som är obligatoriska och viktiga vid arbeten som rör takläggning. Vi är därmed utbildade och kompetenta inom takläggning.

Gratis konsultation och prisförslag!

Fyll i formuläret så kontakta vi dig inom 60 minuter.

Gratis konsultation

Försäkring Tre Kronor

Alltid fast pris

100% nöjd kundgaranti

Behöver du nytt tak? Fyll i formuläret idag. Vi kommer gärna ut och kikar på ditt tak! HELT KOSTNADSFRITT!

Läs våra

Nyheter om tak & plåtslageri

Boka takläggare i Norrtälje

Boka takläggare i Norrtälje

Hos Spikat i Roslagen erbjuder vi experttakläggning i Norrtälje, säkerställande av hållbara och vackra taklösningar. Våra erfarna takläggare är dedikerade till att leverera det bästa av hållbarhet och skönhet för ditt hem. Varför välja våra takläggningstjänster i...

läs mer
Takläggare i Vallentuna – Få offert

Takläggare i Vallentuna – Få offert

Vi på Spikat i Roslagen erbjuder experttakläggning i Vallentuna för att säkerställa hållbara och vackra taklösningar. Våra erfarna takläggare strävar efter att kombinera hållbarhet och skönhet för ditt hem. Varför välja våra takläggningstjänster i Vallentuna? Expertis...

läs mer
Anlita takläggre i Danderyd

Anlita takläggre i Danderyd

Professionell takläggning för trygg och vacker takskydd Här på Spikat i Roslagen erbjuder vi experttakläggning i Danderyd för att säkerställa hållbara och vackra taklösningar. Våra erfarna takläggare är dedikerade till att leverera det bästa av hållbarhet och skönhet...

läs mer

FAQ

Vanliga frågor om val av material för tak

Känns det läskigt att ta itu med ditt takprojekt på egen hand? Vi är här för att vara din pålitliga partner och vägledare på resan till ett nytt tak. Många kunder har frågor och funderingar när det gäller takrenovering eller takläggning, och därför ger vi svar på vanliga frågor! Läs om våra vanliga frågor och svar så att du kan fatta välgrundade beslut om dit tak!

 

Läs mer 

Hur många år håller ett tak?

När det gäller takets livslängd finns det inget som slår ett välbyggt tak – men även med den bästa skötseln och konstruktionen kan det variera beroende på vilket takmaterial som används. Om du tar hand om ditt plåttak på rätt sätt kan du förlänga dess livslängd med upp till 50 år! Skiffer- och papptak är däremot mindre hållbara och håller bara i 20-30 år om de underhålls optimalt.

I slutändan bör beslutet om vilket material som ska användas inte bara avgöras av den förväntade livslängden, utan också av budgeten över långsiktiga besparingar för att se till att ditt tak håller så länge som möjligt samtidigt som kostnaderna hålls hanterbara.

Hur fungerar ROT-avdraget för renovering?

Få ut det mesta av din takreparation genom att nyttja ROT-avdraget! Denna otroliga skattelättnad gör det möjligt att få avdrag för reparationer för hemmet som tillhandahålls av kvalificerade företag. För att få nyttja detta rotavdrag är det viktigt att du anlitar ett företag som får utföra detta och vara godkänd för F-skatt, vilket vi är på NordElite. Avdraget ligger på 30% av arbets- och materialkostnaden. Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.

Går det att göra en takbesiktning på vintern?

Oavsett väder eller tid på dygnet kan vi alltid inspektera och göra en takbesiktning och/eller en takläggning. Oftast behöver vi både kontrollera invändigt på vinden samt utvändigt på taket för att göra en ordentlig granskning om vad som behöver åtgärdas. Om det skulle vara snöoväder kan vi enkelt skotta bort det och genomföra ett exakt lika bra arbete på vintern som på sommaren. Vårt takläggarteam har genomgått msäkerhetsutbildningar så att de kan utföra inspektioner under alla tider på året, på ett tryggt och säkert sätt. Boka en kostnadsfri takbesitning här!